contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Cu Nuca Si Gem De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mal
Cand mama ne facea cosulete , copil fiind, priveam cu admiratie cum le modeleaza , le pune miez de dulceata  si le face mot de bezea ...inghiteam in sec cu ochii pironiti pe usa cuptorului doar , doar or fi gata  sa-mi pot stampara pofta care ma mistuia.
Odata ninse cu zahar, nu mai asteptam sa se racoreasca , ma infruptam cu riscul sa-mi "frig" limba cu dulceata inca fierbinte :))...
Si astazi fac la fel:)...nu m-am schimbat deloc...nici reteta mamei n-am schimbat-o, doar am adaptat-o putin :)
...doar putin :), cat sa-mi fie mai usor.:)
Asadar... dintr-o cana de untura(250 ml), 4 linguri de smantana fermentata, 4 galbenuse, 5 linguri de zahar, 1 zahar vanilat , o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci) si cca 700-800 g faina


se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.


In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat)


Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )


Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie...etc ...dupa gustul si dorinta fiecaruia)


Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet


In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca


Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*...pentru 35-40 min (se mai  verifica ).
Nu trebuie sa fie prea rumenite.
Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.


Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte :D sunt dementiale :)) :D
...atentie insa  la gemul fierbinte !!!



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com