Cosulete Cu Mincarica De Linte Si Zampone
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum am mai povestit, in Italia, mincarica de linte cu picior de porc, reprezinta mincarea traditionala pentru noaptea dintre ani, mai exact la miezul noptii (asta stiu de la italianul-calabres din dotare) si se maninca cu mina, nu stiu daca in toata Italia e asa. Ca sa nu-l vad cu degetele in farfurie, anul acesta am pregatit mincarica servita in cosulete din foetaj.
Ingrediente pentru mincarica de linte:
* 250 g linte
* 50 g pancetta (kaizer afumat)
* o jumatate ceapa
* o tulpina de telina
* o legatura patrunjel
* 4 linguri suc de rosii
* ulei
* sare
* piper
* un zampone
* un pachet aluat foetaj
Seara, punem intr-o oala cu apa si putina sare, lintea pe care o fierbem a doua zi, al dente.
In tigaia de prajit, infierbintam doua linguri de ulei si prajim putin ceapa taiata marunt, telina taiata marunt si pancetta taiata cuburele. Adaugam apoi sucul de rosii, sarea si piperul (dupa gust) adaugam apa calda din oala unde am fiert lintea cit sa acoperim ingredientele si lasam pe aragaz la foc mic, circa jumatate de ora la foc moderat, amestecind din cind in cind ca sa nu se lipeasca.
Intre timp fierbem piciorul de porc dupa instructiunile de pe cutie.
Dupa ce a trecut jumatate de ora, adaugam lintea si pantrunjelul spalata si taiat marunt si lasam in continuare, pina lintea prinde gustul ingredientelor si se evapora sucul din mincarica (nu trebuie sa fie prea uscata, dar nici cu prea mult lichid).
Intindem aluatul de foetaj si taiem patrate cit de cit egale, iar intr-o forma de muffins, asezam cite un patrat de aluat, il asezam cit de frumos putem noi, intepam cu furculita aluatul doar la talpa cosuletelor, umplem formele cu lingura mincarica de linte si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa primele 10 minute adaugam deasupra cite o felie de zampone, acoperim cu o coala de hirtie de copt ca sa nu se rumeneasca prea tare si lasam tava in cuptor inca 15-20 de minute.
Servim cosuletele calde, cu minuta, fara furculita...