Cosuletele se pot face si din parmezan din acela foarte tare dar e mai greu de razuit
Preparare:
pt.cosulete: Am ras marunt branza si cascavalul, am amestecat cu pesmetul si untul,am dat un praf de curry.Am lasat putin la rece si apoi am strans cu degetele faramitele pana ce s-au tasat pe o forma ondulata de mini tarta.Am repetat operatiunea si mi-au iesit 2 forme.Le-am dat la cuptorul incins si le-am lasat sa se rumeneasca.Apoi se scot si se dau la rece.Se umplu cu buline de ardei colorati, albus si galbenus de ou si cartofi fierti cu sare.Puteti servi asa simpli sau amestecati bulinutele colorate cu crema de cascaval.
Crema de cascaval:
Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi latele cate putin, amestecand cu telul energic.Apoi am adaugat si restul de cascaval ras si iar am amestecat mai adaugand lapte dupa caz.Eu am facut doar o portie asa ca o ceasca este suficienta.
Cream de cascaval se poate turna peste bulinele colorate sau se poate servi separat ca o supa crema cu crutoane
In timpul prepararii trebuie sa va miscati repede ca sa nu se raceacsa prea rau crema si sa devina ca o guma de mestecat ))
rapid
Fetita mea cea mare Deea a fost cea mai incantata de ce i-a preparat mami.Eu cu ea am avut placerea sa gustam!:)