Cosulete Cu Brînza
Sursa Cosulete cu brînza
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma. Din nou o reteta simpla si mai rapida decît vîntul. Cosuletele le puteti umple cu orice amestec de brînza doriti. Am folosit un aluat foietaj, dar sînt convinsa ca si un Pâte Brisée merge perfect, mai ales pentru cei care nu tolereaza blatul putin umed pe interior, asa cum iese cu foietaj. Pe mine nu ma deranjeaza. Cu un pâte brisée, copt putin înainte, sigur aceasta problema dispare. Cosuletele sînt bune atît calde cît si reci.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- 250 g Quark (brînza cremoasa de vaci)
- 100 g feta greceasca
- 100 g creme fraîche ( smîntîna groasa usor acrisoara)
- 1 ou
- 2-3 linguri chives tocat
- sare
- putin unt pentru uns formele
Se amesteca ingredientele pentru umplutura - Quark, feta, creme fraîche, ou, chives, sare.
Foaia se taie în sase parti. Se pot taia rotunde sau cum doriti.
Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
apoi le-am umplut. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C.
Cînd a început a se rumeni desupra, am coborît tava un ejaj mai jos,
si am redus temperatura la 180°C.
Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.
Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.
Pofta buna!
Umiditatea foii în interior este minimala. Dupa racire nici nu se mai observa :D