Cosulete Aperitiv Cu Crema De Avocado Si Somon
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Cu stilul acesta de aperitive cred ca v-ati obisnuit ca mine. Spun asta intrucat Cosulete aperitiv cu Salata de boeuf si Cosulete aperitiv cu branza si sfecla rosie, sunt in top 10 cele mai vizualizarte retete. Mie imi plac mult, le gasesc elegante, usor de facut si cu ele la orice masa succesul este garantat. O alta reteta asemanatoare cu aceasta este si Mini-Tarte cu crema de branza si salam.
Mod de preparare:
Metoda de lucru fata de celelalte retete, difera doar de cum taim foile, in patrate sau cercuri. Foile de placinta se desfac, cele care nu lucram cu ele se acopera cu un servet umed, ca altfel se usuca repede si se rup. Luam o foaie, o intindem si o stopim cu putin ulei sau unt topit.
Se pune deasupra alta foaie si se stopeste si aceasta. Se acopera cu a treia foaie. Se taie patrate de marime cat sa imbrace o forma de briose/muffins. Se aseaza in formele de briose si se du la cuptor. Sunt practice pentru ca se pot face inainte cu 1-2 zile si se pot umple doar cand avem nevoie.
Mod de preparare:
Pentru Crema de avocado se scoate samburele si cu o lingura se scoate pulpa acestuia. Jumatate din pulpa se paseaza si jumatate se taie cuburi mici. In pulpa pasata se adauga sucul de lamaie, crema de branza, smantana, usturoiul si se amesteca in blender. Merge bine si cu mixerul.
Apoi se condimenteaza dupa gust si se adauga cuburile de avocado, maslinele tocate, rosia uscata si ceapa verde taiate juliem. Cu aceasta crema se umplu cosuletele. Pot ramane simple cu o frunza de menta sau se decoreaza. Eu am ormat cu o floare din somon afumat si feliute mici de lamaie. Sper sa va placa si aceasta varianta.