Cosulet Suedez
Sursa Cosulet suedez
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intotdeauna inainte de sarbatori iti faci fel de fel de planuri ca o sa pregatesti una ,alta ...si pe urma chiar atunci se ivesc altele si treaba e multa ,timpul nu mai ajunge si apoi zici ''lasa ca fac altadata cand am timp''...asa pusesem eu ochii pe cosuletul asta inca de anul trecut de cand am cumparat revista si tot asa a trecut si nu l-am facut ;ieri mi-am adus aminte ...normal ca si anul asta vroiam sa-l fac ...si gata ,m-am apucat de treaba ,numai ca in loc de un cosulet mare eu am facut 3 cosulete mai mici.
-reteta e din libertatea pentru femei din aprilie 2009.
Aluatul l-am mai facut o data si vreau sa va spun ca e minunat .
400 g faina,25 g drojdie,1 ou,200ml lapte,1 lg zahar,70 g unt,1lingurita sare .
Drojdia se dizolva in jumatate din laptele caldut ,faina si restul de ingrediente se pun intr-un castron ,se pune drojdia dizolvata si se framanta ,apoi se pune cate putin din restul de lapte si framantam pana se incorporeaza tot ,aluatul o sa fie un pic moale .
Am presarat putina faina peste el ,l-am acoperit bine si l-am lasat sa creasca pana si-a dublat volumul ,aici e dupa ce a crescut ,am crestat putin sa vedeti ce basicute are .
400 g faina,25 g drojdie,1 ou,200ml lapte,1 lg zahar,70 g unt,1lingurita sare .
Drojdia se dizolva in jumatate din laptele caldut ,faina si restul de ingrediente se pun intr-un castron ,se pune drojdia dizolvata si se framanta ,apoi se pune cate putin din restul de lapte si framantam pana se incorporeaza tot ,aluatul o sa fie un pic moale .
Am presarat putina faina peste el ,l-am acoperit bine si l-am lasat sa creasca pana si-a dublat volumul ,aici e dupa ce a crescut ,am crestat putin sa vedeti ce basicute are .
Acum am lasat deoparte revista si am facut dupa cum am vrut eu.
Am luat 3 boluri de portelan si le-am imbracat in folie alimentara,bolul are la gura 12 cm diam.,ca sa va dati seama cat e de mare .
Am impartit aluatul in 3 , am intins o bucata si am imbracat bolul apoi am taiat surplusul.
Am facut si copt doar cate unul .
Am luat 3 boluri de portelan si le-am imbracat in folie alimentara,bolul are la gura 12 cm diam.,ca sa va dati seama cat e de mare .
Am impartit aluatul in 3 , am intins o bucata si am imbracat bolul apoi am taiat surplusul.
Am facut si copt doar cate unul .
Am crestat putin aluatul dar nu sa se patrunda ,doar asa la suprafata..am uns cu ou si din doua fasiute rasucite(nu le-am mai impletit) am pus un inel deasupra pe post de piciorus .Am taiat inca doua fasii din aluat...
..le-am rasucit si am pus in jurul bolului ,sa nu fie stranse ,sa fie lejere ca sa nu se rupa,apoi capetele le-am ridicat putin pe cosulet si am presarat un pic de mac pentru o pata de culoare;din alta bucatica am facut si toarta .
Am dat la cuptor 30 minute pana s-a aurit frumos.In timpul acesta am inceput pragatirea celuilalt cosulet.
Vreau sa precizez ca eu am cuptor cu gaz fara grade ,intotdeauna dau drumul cuptorului cand ma apuc de lucru,pun gratarul la mijloc ,las focul incet de tot si asa coc de toate ,poate trebuie lasat mai mult sau mai putin ,depinde de cuptor.
Vreau sa precizez ca eu am cuptor cu gaz fara grade ,intotdeauna dau drumul cuptorului cand ma apuc de lucru,pun gratarul la mijloc ,las focul incet de tot si asa coc de toate ,poate trebuie lasat mai mult sau mai putin ,depinde de cuptor.
Am intors cosuletul ,am desfacut folia si am miscat doar putin de bol cat sa se desprinda ,apoi l-am rasturnat si am scos folia ..ia uitati ce frumos e.
Dupa ce le-am terminat ,am verificat sa stea drepte pe picior ,care a stat un pic intr-o parte i-am indreptat piciorusul cu un cutit.
Am facut umplutura asemanatoare cu cea din revista.
250 g smantana ,3 oua +3 oua fierte tari,50 g cascaval(am pus branza sarata),100 g sunca taiata bucati,ardei rosu taiat feliute,am mai pus in plus fata de revista 1 lg plina faina si 2lg de pesmet,piper ,vegeta si marar.
Am amestecat totul intr-un bol si am pus din compozitie in cosulete.
250 g smantana ,3 oua +3 oua fierte tari,50 g cascaval(am pus branza sarata),100 g sunca taiata bucati,ardei rosu taiat feliute,am mai pus in plus fata de revista 1 lg plina faina si 2lg de pesmet,piper ,vegeta si marar.
Am amestecat totul intr-un bol si am pus din compozitie in cosulete.
In mijlocul fiecarui cosulet am pus cate un ou fiert,apoi cate o feliuta de salam pe langa.
Mi-am dat seama pe urma ca trebuia mai multa compozitie decat scrie acolo ,ca sa se fie cosuletele mai pline ,dar a fost bine si asa.
Le-am dat la cuptor pana s-a inchegat compozitia ,inca 15 -20 minute ,nu va spun ce mirosea in bucatarie si in toata casa...ha..ha..Karina din camera striga la mine sa-i spun ce fac ,ca ea nu mai poate invata ...
Mi-am dat seama pe urma ca trebuia mai multa compozitie decat scrie acolo ,ca sa se fie cosuletele mai pline ,dar a fost bine si asa.
Le-am dat la cuptor pana s-a inchegat compozitia ,inca 15 -20 minute ,nu va spun ce mirosea in bucatarie si in toata casa...ha..ha..Karina din camera striga la mine sa-i spun ce fac ,ca ea nu mai poate invata ...
Dupa ce le-am scos de la cuptor am atasat si codita cu cate o scobitoare si gata .
Cosuletul asta il astepta pe sotul meu cand a venit de la serviciu...
Cosuletul asta il astepta pe sotul meu cand a venit de la serviciu...