contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Costum De Pisicuta

articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com

Trash |   2014-07-31 08:56:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Costumul de pisicuta e usor de facut. Desi implica si crosetat si ... decupat, nu e ceva de speriat si in cateva ore e gata. Urechile si codita sunt crosetate, iar fustita e din tulle negru.

Pentru a croseta urechile si codita, am folosit o croseta nr 4 si fir negru acrilic pus in doua pentru ca urechile si coada sa stea mai tepene. Interiorul urechilor e din fir acrilic roz. Coada am umplut-o cu vatelina.
Materiale: fir acrilic negru, fir roz,  fir alb, croseta nr 4, ac si ata, vatelina, o diadema / coronita din plastic (neagra), tulle negru (1,5 m, dublu de lat), elastic negru cu gaurele pretaiate, panglica alba, fundita roz (optional)

Urechile- sunt 2 triunghiuri. Incepi cu un lantisor cu 12 ochiuri; faci un piciorus simplu in al doilea ochi din lantisor si picioruse simple pana la sfarsit. Lantisor cu 1 ochi, apoi intorci lucrul. Vei scadea cate un ochi la fiecare capat al fiecarui rand, lucrand normal celelalte ochiuri, pana ajungi la final. Lasi un fir lung pentru a coase urechile pe bentita.

Interiorul urechilor - cu fir roz - 2 triunghiuri - incepi cu un lantisor cu 8 ochiuri, faci un piciorus simplu in al doilea ochi din lantisor, crosetezi picioruse simple pana la capat. lantisor cu un ochi si intorci lucrul. La fiecare capat al fiecarui rand scazi cate un ochi si lucrezi normalpicioruse simple  intre cele doua capete.

Cosi triunghiul roz in mijlocul celui negru. 


Cosi urechile pe bentita de plastic. 


Fixezi firul de lana prin ureche si pe dedesubtul bentitei. Eu am ales o bentita cu dintisori; lana se fixeaza mai bine printre dintisori.




 Codita - Incepi cu fir negru, lantisor cu 12 ochiuri. Faci picioruse duble in fiecare ochi. Lucrezi 24 de randuri. Lucrezi 2 randuri cu fir alb. Apoi lucrezi iar cu firul negru inca doua randuri. Scazi treptat la ambele margini ale lucrului. Ultimele 3 randuri (vei avea vreo 4 ochiuri) le crosetezi cu alb. Inchei lucrul si ascunzi firele.

 Cosi ambele parti ale coditei, asemeni unui tub. Umpli codita cu vatelina si cosi pana la capat.


Poti folosi un ac de siguranta pentru a prinde codita de pantaloni.

Eu am pregatit si o fundita roz pentru prins pe varful coditei, insa fetita mea nu a dorit-o.

Fustita de tulle. Ai nevoie de tulle negru - 1.5 metri, dublu de lat. Impaturesti bucata de tulle in mai multe si tai fasii late de 5 cm.

Masori talia fetitei si vezi cat elastic iti trebuie. Prinzi elasticul sa stea lejer, nu intins. Fasiile de tulle le prinzi pe elastic cu nod la mijloc (fara sa le cosi).


Aranjezi fasiile una langa alta.

Dupa ce ai terminat cu fasiile de tulle, infasori pur si simplu panglica alba printre fasii si de-a lungul elasticului. Lasi doua capete lungi pentru a face o fundita la spate.

Cosi la spate un nasture pe elastic pentru a prinde cele doua capete. Daca ai elastic cu gaurele pretaiate, iti va fi de folos sa ajustezi fustita.

Fustita. Codita.


Urechiusele.

Daca ai intrebari, lasa un mesaj. Te voi ajuta cu drag. 

Ema