Costite Picante Cu Salata De Fasole
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru costite
-6 costite de porc(cam un kg),
-sare,
-piper,
-o lingra mustar iute,
-o lingurita boia dulce de ardei,
-o jumatate de lingurita boia iute(sau dupa cum doriti de iute),
-o lingurita cimbru,
-100 ml vin alb sec,
-un praf de scortisoara macinata,
Salata
-400 g fasole rosie din conserva,
-2 cepe medii,
-o legatura patrunjel verde,
-sare,
-piper negru macinat,
-zeama de la o jumatate de lamaie,
-2 linguri ulei de masline,
Preparare:
Costitele se spala si se lasa la scurs iar restul ingredientelor, pentru costite, se amesteca transformandu-se intr-o marinada aromata. Se dau costitele prin compozitia aceasta si se lasa la marinat cateva ore bune. Apoi se dau la cuptor sau se pot face pe gratar, fiind, evident chiar mai bune. Cert e ca se rumenesc frumos cu amestecul asta oricum le-ati pregati.
Din vreo 400 g fasole rosie (din conserva), doua cepe medii, o legatura de patrunjel verde, sare piper macinat ulei si zeama de lamaie dupa gust, o sa va iasa o salata grozava, care se asorteaza la fix cu costitele astea picante. Modul in care se prepara salata il gasiti aici.