Costite La Gratar
Sursa Costite la gratar
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
E soare, e vara... e frumos... incingeti gratarul (aveti grija unde.....pretuiti natura!)
Va dau azi o reteta mmmmmminutata de costite la gratar! LE veti devora la modul propriu si apoi le veti iubi si ofta dupa ele :) Sa nu o mai lungesc, desi v-am pormis o poveste...dar ..vremurile de astazi...contra-cronometru....nu-mi permit basme.
So, dragilor... va dau ingredientele si reteta si... va ordon: "Treceti Prutul!" aaa...nu...asta era din alte vremuri :) Puneti-le pe gratar in weekendul ce vine!
Asadar ingrediente:
- o transa de costite (fara numar, fara numar)
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 cepe
- 4-5 catei usturoi
- 5 cuisoare
- cateva boabe de piper
- 1/2 lingurita praf de chilli , sau dupa gust
- sare de mare
pentru sosul de uns costitele:
- 2 cepe
- 2 linguri miere
- 5 linguri sos Worcestershire
- 2 linguri pasta tomate
- 2 linguri mustar
- 2 linguri otet balsamic kalamata
- zeama de la o lime
Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de apa rece. Adaugati pasta de tomate, cepele curatate si taiate in 4, cuisoarele, boabele de piper, praful de chili, sare si usturoiul curatat. Lasati la foc mic, fierband inabusit si spumuiti des. Fierbeti cam 40-45 minute.
Intre timp pregatiti sosul cu care veti unge costitele... mmmm... delicios... Deja ma gandesc sa mai pun de-o portie, doua?!
Din zeama in care au fiert costitele luati 2 polonice. Puneti-le intr-o craticioara pe foc mic. Adaugati toate ingredientele de la sos... ceapa curatata si tocata marunt. Amestecati din cand in cand si lasati la foc mic pana ce scade si capata consistemta unui sirop.
Incingeti bine gratarul. Ungeti costitele cu sos, din belsug si frigeti-le pe gratar pana ce se rumenesc deocheat de frumos. Serviti-le fierbinti alaturi de o salata de varza proaspata. Doamne...ce dezmat!
Pofta buna!