contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Costite Cu Cartofi Aromati La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

1Costite cu cartofi aromati la cuptor watermarkO cina mai rapida si mai simpla nici ca se poate, si stiti ca nu are cum sa fie altfel decat delicioasa toata povestea asta. Cartofii sunt the best part of it, fiindca isi iau aroma din usturoi, ierburi ,vin si carne, deci ies si usor prajiti in grasimea topita de pe costite. Mda, tai aici descrierea fiindca sunt la dieta si nu vreau sa mor in timp ce povestesc cum erau rumeniti si aromati cartofii, si suculenta si delicioasa carnita… ^__^

Ingrediente:

6 costite de porc

6 cartofi

rozmarin (sau cimbru,maghiran proaspat,etc)

usturoi

vin sec (alb sau rosu)

ulei masline

sare,piper

Mod de preparare:

Punem costitele la marinat timp de cateva ore, daca avem timp; daca nu, minim 20 de min.

Marinada consta in vin, sare, piper, ierburi aromatice dupa preferinta si cativa catei de usturoi dati prin razatoare, sau striviti(eu exagerez cu usturoiul, pt ca I HEART GARLIC). Le putem marina si in sos de soia.

Incingem cuptorul la 200° C, si asezam costitele intr-o tava. Stropim cartofii cu foarte putin ulei de masline, sare si rozmarin. Radem si 2 catei de usturoi peste ei, believe me, se simte diferenta. :)Amestecam bine cartofii, dupa care ii punem in tava, langa costite. Turnam si un pahar de vin.

Dam la cuptorul incins timp de 20 min, dupa care scoatem tava, intoarcem costitele si cartofii, si mai dam pt inca 20-30 min. Putem incerca cu o furculita starea carnii si a cartofilor, fiindca depinde putin si de cuptorul fiecaruia.

Nu, nu e un meniu de dieta ! ^__^ Am facut dezmatul asta acum mai bine de o luna. Mai nou suntem ierbivori. ^__^

Oricum, din cand in cand, nu strica.

S-aveti pofta !

 

 

 

 

 

 

 



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com