Costiţe Chinezeşti De Porc
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
4 costite de porc
iar pentru marinada:
iar pentru marinada:
5 lingurite de miere
4 linguri sos de soia light
4 linguri de sos de soia dark
2 lingurite sos hoisin
2 lingurite de sos de prune
1 lingurita amestec chinezesc 5 spice
2 lingurite vin de orez
1 lingurita piper alb
2 lingurite ulei de susan
2 catei de usturoi pisati
Mod de preparare:
amestecam bine de tot toate ingredientele pentru marinada, adaugand uleiul de susan si usturoiul la sfarsit. Acest tip de marinada se poate folosi cu succes si la carne de pui, in special pulpe si aripi. Condimentul 5 spice este un amestec de scortisoara, fenicul, turmenic, anason stelat, coaja de portocala si se gaseste la orice supermarket chinezesc sau in supermarket-urile obisnuite. Sau il puteti face singuri acasa daca aveti toate ingredientele. Acest condiment l-am mai folosit si la Alunele picante in stil chinezesc.
Vom obtine un sos inchis la culoare si destul de gros.
Luam costitele de porc si le ungem bine pe toate partile cu acest sos, dupa care le lasam la marinat.
Marinam costitele in acest sos pentru 5 ore, sau peste noapte, lasandu-le la frigider. Cel mai bine este sa le punem intr-o punguta tip ziplock. Din cand in cand mai putem sa agitam punga pentru ca sosul sa patrunda foarte bine in carnitza de pe costite.
Scoatem costitele din marinada si le punem pe gratarul incins.
Dupa 15 minute intoarcem costitele pe cealalta parte avand grija sa le ungem mereu cu sosul ramas.
Vom repeta operatiunea pana ce terminam tot sosul. In total, va dura cam 1 ora.
Scoatem costitele pe un platou
ne minunam de opera noastra de arta
chemam si pe cei ai casei, prieteni, rude si ce mai avem :)
chemam si vecinii daca nu au aparut deja
si le servim alaturi de sos de soia amestecat cu usturoi pisat si ceapa verde.
Enjoy!