Costita Pe Pat De Varza Dulce In Vas Roman
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi…
Timp de pregatire: 150 minute
Ingrediente:
2 kg costita proaspata de porc
1 lingura ulei
1 ceapa medie
1 morcov
1 fir praz (partea alba)
1 ardei gras
5 rosii cherry
100 ml supa de zarzavat
100 ml suc de rosii
1,5 kg varza dulce
1 legatura Frunze de marar proaspat
1 lingura de sare mare
1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
1 ardei iute (facultative)
Mod de preparare:
Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.
Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.
Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.
Se serveste calda .
Pofta buna!