contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Costita Pe Pat De Varza Dulce In Vas Roman

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi…
Timp de pregatire: 150 minute
Ingrediente:
2 kg costita proaspata de porc
1 lingura ulei
1 ceapa medie
1 morcov
1 fir praz (partea alba)
1 ardei gras
5 rosii cherry
100 ml supa de zarzavat
100 ml suc de rosii
1,5 kg varza dulce
1 legatura Frunze de marar proaspat
1 lingura de sare mare
1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
1 ardei iute (facultative)
Mod de preparare:
Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.
Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.
Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.
Se serveste calda .
Pofta buna!