contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Costita Fiarta In Zeama De Varza Cu Boia Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un preparat deosebit de gustos yumi,yumi…
2 kg costita afumata (preparata in casa sau cumparata de la tarani)
3L zeama de varza (strecurata)
Boia dulce de ardei
Mujdei de usturoi
Luam costita, (eu am taiat-o in doua, sa-mi ocupe mai putin loc) si o punem intr-o oala ce fierbe sub presiume (kukta). Adaugam zeama de varza, ne asiguram ca costita noastra este acoperita, punem capacul si lasam pe foc sa fiarba timp de 2,5h.
Intre timp pregatim un mujdei tare. Dupa ce timpul de fierbere, a expirat, deschidem cu grija capacul( atentie la aburi!) si cu o furculita, incercam costita daca intra usor furculita si este moale, inseamna ca este gata. In cazul in care nu este destul de moale, o mai lasam putin la fiert.
Cu o paleta sau cleste, scoatem costita pe un platou, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o ungem din abundenta, pe toate partile cu mujdei. La final o pudram cu boia dulce. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.
Eu am portionat-o pana ce nu a fost complet rece( vezi foto; feliile nu sunt intacte) era pofta prea mare hi,hi,hi si am servit cu hrean.

Pofta buna !

Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com