Costiţă De Porc La Cuptor
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
500 gr costiţă proaspătă de porc, o ceapă mare, un ardei iute, 200 ml apă, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, sare, piper, boia.
Mod de preparare:
Se spală costiţa, se porţionează în lungul coastelor şi se condimentează cu sare, piper, boia.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul iute se spală, se şterge şi se taie rondele.
Într-un vas termorezistent se pun bucăţile de costiţă condimentate,
apoi ceapa, ardeiul, se toarnă vinul, apa, uleiul şi se bagă la cuptorul încins în prealabil.
Carnea se lasă, la foc potrivit, până se înmoaie.
Se serveşte caldă cu garnitură de cartofi natur sau piure de cartofi.
Poftă bună!