Cosite Impletite
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare:
Drojdia cu un pic de zahar se freaca pana ce se lichefiaza, apoi se adauga 100ml de apa calduta si 2-3 linguri de faina.
Lasati asa 15 minute la cald, iar apoi se amesteca cu toate ingredientele ramase.
Amestecam bine si framantam pana aluatul se dezlipeste de vas ( nu dureaza mult cam 10 minute).
Aluatul il acoperim cu un prosop textil si il lasam la cald 1 ora.
Intindem o foaie cam de 1/2 cm pe planseta tapetata cu faina. Taiem foaia patrate si apoi pe fiecare patrat punem o bucata cabanos . Puteti sa-l lasati la ce lungime doriti, eu l-am taiat in 3. Invelim frumos bucata si apoi o taiem felii cu foarfeca, dar nu pana jos, cat sa se tina in aluat. O bucata o punem intr-o parte, urmatoarea in cealalta parte. Pun poza ca sa va fie mai usor de inteles.
La fel am procedat si cu cele cu branza , am folosit branza feta ( este recomandata o branza care nu se intinde la cald)
Punem cositele in tava ( acum ati inteles de ce se numesc asa, arata ca niste cosite impletite) , le lasam sa creasca 15 minute si le ungem cu un amestec de ou si lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25 minute. In cuptor este recomandat sa aveti un vas cu apa pe timpul coacerii. Cand se rumenesc frumos deasupra sunt gata.
Se scot si se pastreaza acoperite. Sunt incredibil de moi si pufoase. Sper sa le incercati macar din curiozitate, o sa vedeti ca nu va mai puteti dezlipi de ele :)).
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com