Coronite Cu Spanac, Telemea Si Carnati
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta foarte gustoasa si aratoasa de la Ana :) Multumesc Ana, am s-o incerc cu siguranta.
CORONITE CU SPANAC, TELEMEA SI CARNATI
Pentru aluat folosim:
- 450 gr. faina;
- 220 ml. apa;
- 60 gr. unt topit;
- 2 lingurite sare;
- 1 lingurita zahar;
- drojdie cat o nuca;
Punem toate ingredientele in masina de paine si punem la programul framantat si dospit
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in trei bucati (pentru 3 coronite).
Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura, astfel:
- 1 kg. spanac;
- 1 ceapa uscata;
- 2 fire de ceapa verde;
- 8 catei de usturoi;
- 450 gr. telemea;
- 200 gr. carnati afumati uscati;
Spanacul se opareste, apoi se scurge bine.
Ceapa taiata marunt se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu usturoiul, apoi se adauga carnatii taiati bucatele si se mai lasa putin pe foc pana se rumenesc apoi se adauga si spanacul stors.
Se omogenizeaza toate la un loc, se adauga un praf de piper si telemeaua taiata cubulete, dupa care oprim focul si lasam umplutura sa se raceasca.
Se umplu coronitele, se ung cu galbenus de ou deasupra, se presara chimen si susan, apoi se coc aproximativ 20 min.