Coronite, Coronite,coronite
articol scris de pura_coriina blog cebucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt printre putinele fursecuri care imi plac; si sa le mananc si sa le pregatesc :P
Ingrediente
500 grame faina alba
un pachet margarina
2 galbenusuri
2 linguri de smantana
140 grame de zahar
un praf de copt
coaja de lamaie razuita
dulceata/gem
zahar pudra
Amestecam ingredientele (in afara de dulceata si zahar pudra) astfel incat se obtine un aluat care se dezlipeste de pe maini.
Din acesta intindem 2 paturi. Dintr-una se decupeaza cu gura unui pahar rondele de aluat; se procedeaza la fel si cu a doua patura, insa din rondelele obtinute, cu ajutorul unei guri de sticla (am folosit eu) se decupeaza alte rondele care se dau la o parte (ramane un cerc cu gaura inauntru).
Se pun in tava la copt si se dau la cuptor pana cand fursecurile incep sa fie rumene.
Cand s-au racit, pe partea intreaga se unge dulceata si se suprapune peste aceasta partea decupata.
Fursecurile sunt gata!
Pofta buna!