Coronita De Miel Si Bucati De Pulpa La Cuptor
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
1 -1 ½ kg cotlet de miel
300 gr de baby morcovi
300 gr de brocoli
100 gr de baby corn(porumb mic de la borcan)
100 gr de ardei rosu
100 gr de ardei galben
100 gr fasole verde lata
100 gr de ciuperci
1 legatura ceapa verde
1 lamaie, cimbru
2 linguri de coniac
2 cani de vin(1 la marinata si 1 in tava la cuptor)
200 gr de unt, o capatana de usturoi pentru marinata si 2-3 catei de usturoi in preparat la cuptor, 1 ceapa
ulei, sare, 4-5 frunze de leurda
Mod de preparare: Carnea de miel se pune la marinat astfel :1 capatana de usturoi, 1 ceapa alba, sare, boia, piper, frunze de leurda, 1- 2 linguri de ulei, 1 cana de vin alb, se lasa peste noapte in frigider.
Separat se fierb legumele al dente, deci fierte pe jumatate se scot si se calesc in unt, dupa care se scot si se pregatesc pentru a se aranja in coronite si in tava.
Dupa ce se scoate carnea din marinata, se aranjeaza sub forma de coronita, se leaga cu ata de bucatarie, aranjand cu grija coronitele si bucatile de carne in tava, legumele se pun in coronite si in tava. In tava a fost pus ulei, ceapa verde, usturoi zdrobit 2-3 catei, cimbru, 1 lamaie taiata rondele si o cana de vin daca nu este suficient se va completa cu apa, se sareaza pipereaza si se da la cuptor. Se lasa 15 minute la cuptor dupa care se scoate tava si se va picura cele doua linguri de coniac pe bucatile de carne si se va introduce din nou la cuptor aproximativ 30 de minute, timpul este in functie de aragazul fiecaruia, de preferat este sa se verifice si cand considerati ca este bine facut opriti aragazul si aranjati mancarea in farfurii.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna
Sursa:gustos.ro autor Nicoleta Mariana Sandulache