Coronita De Ciocolata

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE: 2 oua 120 g faina 150g zahar pudra 50 g cacao pudra 50 g unt topit 50 g fistic tocat grosolan 2 lingurite cafea tare 1 lingura lichior de cafea 200 g frisca ciocolata rasa pentru decor PREPARARE: Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat.
Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie.
Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.
Pofta buna!