contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coronita De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Coronita de ciocolata


Iti trebuie pentru blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 oua
  • 120 ml vin rosu dulce
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 100 g amidon 

Iti trebuie pentru crema si decor: 

  • 5 g gelatina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 3-4 linguri de vin rosu dulce

Pregatesti blatul asa:   
Bati untul cu zaharul tos si zaharul vanilat.Inglobezi pe rand ouale,amestecand timp de 2 minute.Adaugi vinul.Separat,amesteci faina cu cacaua,praful de copt,amidonul si ciocolata rasa.Asezi compozitia intr-o forma de coronita,unsa si tapetata cu faina si o lasi sa se coaca timp de 80 de minute.Dupa ce e coapta,scoti forma din cuptor si o lasi sa stea 5 minute , apoi o scoti pe un gratar de bucatarie si o lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:   
Pui praful de budinca in 6 linguri de lapte , iar restul de lapte il fierbi cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat.Inglobezi budinca,amestecand mereu.Dizolvi apoi gelatina in compozitia de budinca si lasi totul la racit in baie de apa rece.Cand s-a intarit,adaugi frisca batuta.Tai blatul in 3 si il umpli cu crema.Dai la rece timp de 3 ore.Amesteci zaharul cu 3-4 linguri de vin rosu di trecori.Deasupra coronitei poti presara coaja rasa de portocala.
Sursa:Revista "Practic in bucatarie"


Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com

Author:FdX