Coronita Cu Visine
Sursa Coronita cu visine
articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit-o prin calculator :)...a fost realizata anul trecut:)
Ingrediente
pentru aluat:
lapte caldut-100 ml
faina-300 g
zahar pudra-100 g
unt topit-50 g
galbenusuri-2 buc
esenta de vanilie
un praf sare
drojdie uscata-5 g
pentru umplutura:
gem de visine-300 g
pentru deasupra:
un galbenus + doua linguri lapte
unt -20 g
faina-20 g
zahar pudra-20 g
Se pune faina intr-un castron,se adauga zaharul,esenta de vanilie,galbenusurile,untul topit,laptele,sarea si maiaua.
Se amesteca foarte bine,pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera vasul si se lasa sa creasca o ora.
Aluatul obtinut se imparte in doua.
Din prima parte se intinde un disc:
Din 20 g unt,20 g faina si 20 g zahar pudra se realizeaza un aluat - se pune la frigider.
A doua parte se imparte in doua,se formeaza doua suluri (d=1 cm) ce se impletesc in doua si se aseaza pe marginea discului.Se lasa sa creasca 30 min.
Se unge cu galbenus amestecat cu doua linguri lapte.Se pune gemul de visine.Se uniformizeaza.
Deasupra se rade aluatul din faina,unt si zahar.Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade,timp de 25 min:
Paste fericit!