contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coronita Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am gasit-o prin calculator :)...a fost realizata anul  trecut:)
Ingrediente
pentru aluat:
lapte caldut-100 ml
faina-300 g
zahar pudra-100 g
unt topit-50 g
galbenusuri-2 buc
esenta de vanilie
un praf sare
drojdie uscata-5 g

pentru umplutura:
gem de visine-300 g
pentru deasupra:
un galbenus + doua linguri lapte
unt -20 g
faina-20 g
zahar pudra-20 g


Din 50 g faina,drojdie si 30 ml lapte (din ingredientele pentru aluat),framantam o maia pe care o lasam la dospit 15 min intr-un bol cu apa calda.
Se pune faina intr-un castron,se adauga zaharul,esenta de vanilie,galbenusurile,untul topit,laptele,sarea si maiaua.
Se amesteca foarte bine,pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera vasul si se lasa sa creasca o ora.
Aluatul obtinut se imparte in doua.
Din prima parte se intinde un disc:





Din 20 g unt,20 g faina si 20 g zahar pudra se realizeaza un aluat - se pune la frigider.
A doua parte se imparte in doua,se formeaza doua suluri (d=1 cm) ce se impletesc in doua si se aseaza pe marginea discului.Se lasa sa creasca 30 min.

Se unge cu galbenus amestecat cu doua linguri lapte.Se pune gemul de visine.Se uniformizeaza.

Deasupra se rade aluatul din faina,unt si zahar.Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade,timp de 25 min:

Paste fericit!