Coronita Cu Migdale
Sursa Coronita cu migdale
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In fiecare anotimp, Dr. Oetker ne provoaca cu retete dulci. Si de fiecare data e generos si ne trimite daruri multe. Nu numai pentru mine, ci si pentru voi. Daca vreti sa preparati aceasta reteta, va rog sa-mi scrieti pe facebook, ca sa va pot face o invitatie in aplicatie. Acolo va trebui sa urcati o poza cu bilele cu rom preparate de voi. Iar Dr.Oetker ne va premia pe amandoua, daca ii va placea ce-am facut ;-)
Mai puteti castiga si alte premii de la Dr. Oetker daca veti participa la concursul sezonului Iarna asta, dorintele tale se implinesc!
Tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati esentele, ornamentele, plicurile cu pudinca, creme, glazura s.a. cu stikerele promotionale si sa trimiti prin sms sau online codul de pe pachet. Simplu, nu?
Din aplicatia Retete Dr. Oetker de pe facebook, am ales sa prepar aceasta Coronita cu migdale (titlul original e Coronita cu nuci) care e foarte aromata si gustoasa si merge perfect cu o cana de lapte sau capuccino ;-)
Pentru aluat:
300g făină,
1 plic praf de copt Dr. Oetker,
75g zahăr,
1 plic Zahăr vanilat Dr. Oetker,
125g brânză proaspata de vaci,
75ml lapte,
75ml margarina lichida.
Pentru umplutură:
200g migdale/nuci măcinate,
100g zahăr,
5 picături esență de migdale Dr. Oetker,
1 albuș,
1 ou.
Pentru uns:
1 gălbenuș,
1 linguriță de lapte.
Pentru decor:
2 linguri miere,
25 fulgi de migdale.
Pasul 1 Se unge tava și se tapetează cu hârtie de copt.
Pasul 2 Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne într-un castron.Se adauga si zaharul vanilat.
Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul până la obținerea unui aluat neted.
Pasul 3 Se prelucrează aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și se întinde într-o tavă dreptunghiulară de cca. 45 x 35 cm.
Pasul 4 Se amestecă ingredientele pentru umplutură până se obține o compoziție omogenă.
Se întinde umplutura pe dreptunghiul de aluat lăsând liberă o margine de cca. 1 cm.
Pasul 5 Se rulează aluatul și se așează rola în formă de coroniță pe tava de copt. Se bate gălbenușul cu laptele și se unge coronița.
Pasul 6 Se crestează coronița la adâncime de 5 mm în formă de stea.
Se introduce tava în cuptor și se coace timp de 35 de minute.
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 (preîncălzit).
Si proaspat scoasa din cuptor, unsa cu miere si presarat fulgi de migdale.
Merge de minune cu o cana de lapte
sau un capuccino! ;-)
Aromata si gustoasa, crema de migdale e minunata, v-o recomand cu drag! ;-)
Pasul 2 Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne într-un castron.Se adauga si zaharul vanilat.
Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul până la obținerea unui aluat neted.
Pasul 3 Se prelucrează aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și se întinde într-o tavă dreptunghiulară de cca. 45 x 35 cm.
Pasul 4 Se amestecă ingredientele pentru umplutură până se obține o compoziție omogenă.
Se întinde umplutura pe dreptunghiul de aluat lăsând liberă o margine de cca. 1 cm.
Pasul 5 Se rulează aluatul și se așează rola în formă de coroniță pe tava de copt. Se bate gălbenușul cu laptele și se unge coronița.
Pasul 6 Se crestează coronița la adâncime de 5 mm în formă de stea.
Se introduce tava în cuptor și se coace timp de 35 de minute.
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 (preîncălzit).
Si proaspat scoasa din cuptor, unsa cu miere si presarat fulgi de migdale.
Merge de minune cu o cana de lapte
sau un capuccino! ;-)
Aromata si gustoasa, crema de migdale e minunata, v-o recomand cu drag! ;-)