Coronita Cu Dulceata De Visine Si Nuca
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
200ml
lapte
1
varf sare
1
lingura zahar
100g
unt topit
1
ou (batut putin)
500g
faina
1
plic drojdie uscata
Umplutura:
200g
dulceata de visine
200g
nuca macinata
2
linguri zahar
Pt
glazura:
1
ou batut bine
1 lingura zahar tos
Mot
de preparare:
Pentru
aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de
paine. Apoi o setam pe programul de framantare si dospire, o lasam sa-si faca
treaba si asteptam semnalul sonor, final J!.
Intre
timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si
pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice
dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie
apoasa, deoarece va curge)!
Cand
aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin
unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu
un cutit, repartizam pe toata suprafata
gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il
asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa
creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto).
Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte
incalzit pentru 45’.
Taiem
in felii si servim dupa ce se raceste !
Pofta
buna !