contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coronita Cu Dulceata De Visine Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Simplu, usor si delicios, pentru mic dejun sau cina, servit cu o cana de lapte proaspat…
Timp de pregatire: 170’
Ingrediente:
Aluat:
200ml lapte
1 varf sare
1 lingura zahar
100g unt topit
1 ou (batut putin)
500g faina
1 plic drojdie uscata
Umplutura:
200g dulceata de visine
200g nuca macinata
2 linguri zahar
Pt glazura:
1 ou batut bine
1 lingura zahar tos
Mot de preparare:
Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o setam pe programul de framantare si dospire, o lasam sa-si faca treaba si asteptam semnalul sonor, final J!.
Intre timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)!
Cand aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu un cutit, repartizam  pe toata suprafata gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto). Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.
Taiem in felii si servim dupa ce se raceste !
Pofta buna !