Coronita Cu Carne
Sursa Coronita cu carne
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
( pentru 2 bucati)
- 400 gr. aluat foietaj (1 foaie)
- 5oo g carne tocata
- 2 cepe
- gogosar murat
- 2 oua
- susan prajit
- sare
- piper
Ceapa o tocam si o calim intr-o tigaie pana devine aurie; adaugam carnea, condimentam si o lasam la foc mic pana se rumeneste. Luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam gogosarul taiat cubulete si ouale batute.
Foaia de aluat o mai intindem putin si o intindem in tavile tapetate cu unt si faina.
Eu am folosit tavi de tarta cu diametrul de 26 cm.
Cu un cutit crestam aluatul pe mijloc, formand 8 triunghiuri. Asezam jumatate din umplutura pe marhinea aluatului si apoi tragem fiecare triunghi peste carne. Ca sa se lipesca varful triunghiului il ungem cu un pic de ou si il apasam cu degetul.
Ungem coronitele cu ou, presaram susanul prajit si le dam la cuptor pentru 35-40 minute.
Dupa ce s-au copt, le lasam in tava sa se raceasca.
Pofta buna !