Coronita Cu Carne
Sursa CORONITA CU CARNE
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente aluat:
- 400 gr. faina
- 100 gr. untura sau 150 gr. margarina
- 100-150 ml. apa calduta
- 20 gr. drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 400 gr. carne tocata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu(sau 2 linguri pasta de ardei)
- 1 ou
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- un virf de cutit nucsoara macinata
- 2-3 linguri ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 ou
- seminte de susan sau in
Impartim aluatul in doua,dupa care il intindem si il punem intr-o forma de tarta sau tort(in cazul meu) si punem umplutura pe marginea aluatului.Cu taietorul de pizza sau un cutit taiem mijlocul aluatului in asa fel incit sa obtinem 8 triunghiuri.Fiecare triunghi il aducem peste carne,iar coltul il presam putin de marginea aluatului inferior pentru a se lipi.Ungem coronita cu ou batut,presaram susan sau seminte de in si dam la cuptor pina se rumeneste frumos(cam 30 minute)depinde de cuptor.Lasam la racit,dupa care se poate servi.POFTA BUNA!