contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Xxl

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Adica, cornuri enorme, cresc la dospit si in cuptor de nu se mai opresc...
Ingrediente necesare pentru cca 18 cornuri, eu am facut doar 16 dar au iesit enorme:
  • 350 ml lapte caldut
  • 4-5 linguri zahar (eu am pus 70 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 oua
  • 650 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • un ou + o lingura lapte pentru uns
Punem ingredientele in cuva masinii de piine in ordinea de mai sus si framintam, eu am framintat de doua ori si am mai adaugat o lingura de faina. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru infainata, l-am impartit in doua, apoi am intins aluatul si l-am taiat in opt triunghiuri. Le-am umplut jumatate cu dulceata de smochine (normal ca dulceata mea e din bucati de fructe, deci nu sint probleme sa iasa din cornulet) iar cealalta jumatate le-am lasat fara nimic, dar le-am presarat zahar deasupra dupa ce le-am uns cu oul zbatut cu o lingura de lapte. Am aprins doar lumina in cuptor si am bagat tavile (doua in total) si am lasat cornurile la dospit timp de doua ore. Preincalzim cuptorul la 150 de grade (eu le-am pus la 175 de grade, pentru ca le-am vrut mai bronzate si bagam tavile pe rind, timp de 15 minute. Ultimele le-am lasat vreo doua minute in plus si s-au rumenit mai tare. Sint extrem de pufoase, de delicioase si... sint masura XXL, dar puteti sa le faceti si o masura X, mai slabute, mai micute..., adica impartiti aluatul in trei bilute de aceeasi greutate, intindeti foaia si taiati triunghiurile, astea sint bune pentru copii ca sint micute, desi odrasla din dotare a servit un corn enorm, imediat ce s-au racit. 




O poza cu interiorul pufos...


si una in varianta nepudrata...




Va servesc si pe voi si va doresc pofta buna !


Sursa