Cornuri Sărate
Sursa Cornuri sărate
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasă reţetă am preluat-o de la un bucătar celebru în Turcia, Oktay Usta şi am adaptat-o.
INGREDIENTE:
- 4 pahare făina
- 1 pachet drojdie uscată
- o cescuţă mică cu ulei
- 1 ou
-2 linguri iaurt
-sare
- apă
-2 linguri de unt topit
- un gălbenuş de ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Într-un bol se cerne făina si se adaugă: oul, uleiul, drojdia, iaurtul şi sarea. Se amestecă bine şi se adaugă apă până obţinem o cocă elastică. Se frământă bine şi se lasă la dospit pentru 30-40 min.
Când coca a crescut se împarte în bile egale. Fiecare bile este întinsă în formă de cerc.
Ungem fiecare foaie cu unt topit, le aşezăm una peste alta şi tăiem cu cuţitul sau cu un tăietor reliefat de aluat în 4 bucăţi.
La marginea fiecărei fâşii de aluat se pune umplutura (eu am folosit caşcaval) şi rulaţi.
Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor şi se ung cu gălbenuş de ou (puteţi presăra seminţe, eu am folosit chimen).
Se dau la cuptorul preâncălzit la 190 grade Celsius. Când devin aurii sunt gata!!!
Poftă buna !!!