Cornuri Pufoase
Sursa CORNURI PUFOASE
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Crocante si totodata pufoase…mhhhhhhhh, o minunatie!
Se pot umple cu sunca sau/si cascaval….
INGREDIENTE:
- 500g lapte
- 60g faina alba de griu
Aceste doua ingrediente se amesteca bine impreuna si se pun la fiert pina cind masa se ingroasa, devine elastica si incepe sa se desprinda de pe fundul cratitei/oalei si se lasa la racit.
Intr-e timp se cintaresc si mixeaza/malaxeaza urmatoarele ingrediente
- 80g unt
- 26g sare
- 1150g fain alba de griu pt. panificatie
- 380g lapte caldut in care se dizolva
- 14g drojdie proaspata
- 1lc miere de albine(merge si zahar)
- 100g drojdie naturala ( vezi aici ) neimprospatata
- aluatul fiert si racit
MOD PREPARARE:
Deci toate aceste ingrediente in ordinea mai sus scrisa se malaxeaz impreuna si si se lasa ca 30 min la temp camerei la dospit.Se impacheteaza o data si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se soacte sis e lasa ca 90min. la temp camerei, dupa care se imparte in 4 parti egale care fiecare la rindul lor se intind rotund pe masa de lucru unsa usor cu ulei.
Astfel aluatul intins cit mai subtire se imparte in 8 parti egale si fiecare se ruleaza de la baza spre virf sub forma de cornuri.
Astfel aluatul prelucrat sub forma de cornuri se lasa sa dospeaca ca. 60 min.
Cornurile se ung cu lapte sau smintina si se coc la 220°C ca. 15 min.Se coc de fapt pina cind au atins gradul de culoare dorit.
Cornurile inainte de coacere se pot umezi usor cu apa/lapte cadut si presara cu diferite seminte sau cum am mentionat mai sus se pot chiar umple cu cascaval sau/si sunca, cabanos, crenvusti… |
Pentru cine incearca, doresc spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss