contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Pufoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta o am de la o mamica, Alina, care bucatareste cu drag, avand rezultate excelente. De unde are ea aceasta reteta, nu stiu, poate exista deja in blogosfera; nu am mai cautat, am preluat-o de la Alina, am pus-o in practica si am fost incantata de rezultat. A, nu doar eu am fost incantata :)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
25 g drojdie;
1 lingurita sare;
2 linguri miere;
250 ml lapte cald;
25 g unt;
500 g faina (Alina a spus ca ea a folosit pentru aluat doar 450 de grame, restul de faina l-a folosit cand a intins foile; cam asa am procedat si eu).
Drojdia am dizolvat-o in putin lapte cald si am uitat de ea vreo 10 minute.
In restul de lapte am pus untul; am adaugat si drojdia si restul ingredientelor. Am framantat bine si am lasat aluatul la dospit, la loc caldut (pus intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un servet curat, sau cu folie), circa o ora.
Am intins apoi foi pe blatul de lucru infainat, am impartit foile in opt si am format cornulete. Mi-au iesit 3 foi.

Cornurile le-am transferat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou batut (sau doar albus) si le-am presarat cu putin zahar.

Le-am introdus in cuptorul preincalzit si le-am tinut acolo timp de 20 minute (aproximativ; cuptorul meu e mai naravas, rar respecta timpul indicat intr-o reteta, asa ca stau cu ochii pe el), la 180 de grade.

Foarte bune au iesit; eu le-am lasat simple, dar le voi incerca si cu ceva umpluturi...

Iata si o sectiune...

O saptamana frumoasa va doresc! La mine va fi una aglomerata :) dar o sa revin cu retete ;)



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com