Cornuri Pufoase
Sursa Cornuri pufoase

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pufoase r?u r?u!
?i cu ajutorul ma?inii de pâine - foarte foarte u?or de f?cut.
Pentru aluat am folosit urm?toarele:

- 250 ml lapte c?ldu?
- 40 gr unt topit ?i r?cit
- 1 linguri?? de sare
- 3 linguri cu miere
- 55o gr f?in?
- 25 gr drojdie proasp?t? (1 cub)
- 1 ou b?tut
Am f?râmi?at drojdia ?i am amestecat-o bine cu pu?in? miere, cu pu?in? f?in? ?i cu pu?in lapte. Am l?sat s? se activeze drojdia, cam 10 - 15 minute.
Între timp, am pus restul de ingrediente în ma?ina de pâine - cu excep?ia oului. Am turnat ?i maiaua deasupra.
Am pus la programul de fr?mântare ?i dospire (o or? jum?tate).
Asta am ob?inut:


Observa?ie: Data viitoare voi împ?r?i aluatul în dou? ?i voi întinde 2 cercuri, fiecare t?indu-l în 8.
Am pus dulcea?? de prune ?i câte un sfert de miez de nuc? în partea mai lat?.
Evident c? iar am vrut s? fie cu muuult? dulcea?? care a curs în tav? la coacere. Dar asta este o meteahn? de care cred c? nu voi sc?pa niciodat? :)).

Am rulat. Am pus în tav?. Am l?sat vreo jum?tate de or? la dospit.
Am uns cu oul b?tut.

?i asta a ie?it:

Sursa: aici.