contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Pufoase Cu Ciocolata, Nuca Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai tineti minte cornurile pufoase cu gem? Ei bine, atat de mult mi-au placut incat le-am refacut, dar cu alta umplutura… Nu ma pot abtine de la ciocolata, oricat de mult as incerca.

INGREDIENTE:

600 g faina
30 g drojdie proaspata
100 g zahar
200 g lapte
100 g unt
2 oua
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura suc portocale
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 galbenus+1 lingura lapte – pentru uns

Pentru umplutura:
70 g ciocolata
2 linguri lapte
2 linguri nuca macinata
4 linguri fulgi migdale

PREPARARE:

Procedeul de a face cornurile este acelasi de la cornurile pufoase umplute cu gem: pregatim maiaua amestecand drojdia cu 3-4 linguri de lapte, 1 lingura de zahar si una de faina, intr-o cana. Lasam sa dospeasca, pana cand sta sa curga din cana, apoi o turnam peste faina amestecata cu zahar si un praf de sare.

Adaugam coaja rasa de portocala, o lingura suc portocala, esenta de vanilie si ouale intregi. Framantam aluatul pana se incorporeaza ingredientele, apoi adaugam laptele cald.

Ultimul ingredient pe care il incorporam este untul topit, fara sa fie fierbinte. Framantam bine aluatul, astfel incat sa obtinem un aluat elastic, neted, care nu se mai lipeste de peretii vasului in care framantam.

Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Cand acesta a crescut, il impartim in 2 bucati egale, apoi intindem pe o planseta doua foi rotunde, cu o grosime de 5 mm si un diametru aproximativ de 20 cm. Taiem aluatul in 8 tringhiuri. La baza fiecarui triunghi punem 1 lingurita de ciocolata topita la baine marie cu 1 lingura de lapte, apoi amestecata cu nuca macinata. Presaram fulgi de migdale peste ciocolata, apoi rulam de la baza spre varf.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptroul preancalzit la 170°C timp de 30 minute. Cu 10 minute inainte sa le scoatem din cuptor, le ungem cu un galbenus batut cu lapte, apoi le reintroducem in cuptor pana devin aurii.

Le servim cu o cana de lapte si avem un mic dejun excelent.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook