Cornuri Insiropate
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Pentru acest week-end am ales sa pregatesc o reteta de cornuri care au obiceiul de a disparea foarte repede din farfurie. Inca ma mai gandesc daca sa multumesc sau nu soacrei mele ca mi-a dezvaluit reteta pentru ca sunt atat de bune si atat de daunatoare siluetei in acelasi timp.
Pentru a le pregati am avut nevoie de:
1 kg faina
300 ml lapte
200 ml ulei
3 oua mari
un cub drojdie
1 pachetel bicarbonat de amoniu
8 linguri zahar
1 lingurita sare
Din laptele caldut, 5 linguri de zahar, drojdie, sare si faina am facut o maia ca o smantana groasa pe care am lasat-o la dospit. Dupa ce maiaua a crescut am amestecat cu celelalte ingrediente pana a rezultat o coca moale si elastica. Am lasat-o la crescut aproximativ o ora dupa care am intins foi de jumatate de centimetru am taiat triunghiuri si am format cornurile umplute cu ciocolata sau cu gem. Le-am pus in tava unsa cu ulei si le-am lasat sa mai creasca putin. Inainte de a le da la cuptor le-am uns cu ou pentru a capata o culoare frumoasa. In aproximativ 40 de minute cornurile mele au fost coapte.
Imediat ce le-am scos din cuptor le-am trecut printr-un sirop din 200 g zahar, 200 ml apa si 2 pliculete de zahar vanilinat.