Cornuri In Doua Culori
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Foaia alba
300 gr faina
1 ou
o jumate plic de drojdie
50 gr zahar
50 gr unt topit
100 ml lapte caldut
putina sare
un plic zahar vanilat
Se face o maia din drojdie se amesteca toate ,se framanta si se lasa la dospit o ora
Foaia neagra
250 gr faina
50 gr cacao
50 gr unt topit
un ou
o jumate plic de drojdie
100 ml lapte caldut
1 plic zahar vanilat
sare
Procedeul e la fel ca si la cealalta coca .Se lasa la dospit o ora .
Se intinde foaia alba de doua ori mai mare decat foaia neagra .Cea neagra se pune la mijlocul foii albe iar cele doua capete albe se unesc a mijlocul foi negre .Se impatureste in patru iar dupa aceea se intinde un dreptunghi.Se taie triunghiuri ,se pune umplura( eu am folosit finetti) si se ruleaza cornurile.Se pun pe tava si se lasa la dospit o jumate de ora.Se coc la 175-180 grade timp de 20-25 minute .Dupa coacere se pudreaza cu zahar .Procedeul impaturiri l-am luat de pe culinar postat de KikenHana.