Cornuri Fragede Cu Branza De Capra
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cui nu-i e pofta de niste cornuri fragede cu branza?
Si nu orice branza , ci una speciala de capra, cu mai putine grasimi si colesterol, pe care specialistii in nutritie o considera mai sanatoasa decat cea de vaca. Aproximativ 200 de grame de branza de capra are de patru ori mai putine calorii decat aceeasi cantitate de branza de vaca, potrivit www.whfoods.com. Deci, branza de capra este potrivita pentru a fi inclusa in diete pentru slabit. Produsele lactate obtinute din lapte de capra sunt foarte bogate in calciu, in special branza. Si pentru copii este recomandat laptele de capra, dar dupa ce s-a trecut de etapa laptelui matern, recunoscut ca fiind cea mai naturala hrana.
O reteta adaptata din revista Femeia de azi nr.45/2012.
Pentru aluat:
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare.
Pentru umplutura:
300g branza de capra,
100g unt,
1 galbenus,
1 legatura cu marar.
Mod de preparare:
1.Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut.
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat.
Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit 30-40 de minute, la loc cald.
2. In timpul cresterii auatului, prepara umplutura.
Sfarama branza de capra cu furculita si amestec-o energic cu untul si mararul tocat fin.
Intinde din aluat o foaie patrata, apoi taie foaia o data de sus in jos, pe mijloc, si de la stanga la dreapta pe orizontala, rezultand patru patrate.
Pune in mijlocul umplutura de branza, ruleaza,
unge cu galbenus si presara putina branza rasa fin.
Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Serveste fierbinte.
Au fost...de-li-cioa-se!!!!
Si o ...ruptura :P