Cornuri Dospite Cu Branza Sarata
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
600g faina
250g untura de porc sau margarina
200ml smantana sau lapte
2 oua
25g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
pt umplut branza de oaie
intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare, untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma faina.
se framanta aluatul 5-7 minute si se lasa la crescut 1 ora si jumatate.
se modeleaza cornulete pe care le umplem cu branza rasa.
eu impart aluatul in bilute egale pe care le intind subtire le presar pe toata suprafata cu branza rasa si apoi le rulez.
folosesc telemea de oaie sarata si uscata bine din aceea de butoi care poate fi rasa, asa se simte gustul mai pronuntat dupa copt.
lasam 10 minute sa creasca cornuletele , le ungem cu ou batut si presaram branza.
coacem 15 minute cat sa se rumeneasca frumos.
sunt moi si foarte fragede din cauza unturii si a smantanei, merg foarte bine langa o bere rece si un meci de fotbal.