Cornuri Cu Vanilie Si Cacao

articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cornuri bicolore, cu vanilie si cacao, umplute cu gem de caise. Poate sa fie ceva mai bun :-)))) ?
Am pus 7,5g de drojdie la dospit cu 4 linguri de zahar si 3 linguri de faina in 150ml de lapte caldut. Am amestecat bine 500g de faina, 1/2 plic praf de copt, 100ml de ulei, 100ml de lapte, 1 plic zahar vanilinat, 2 oua si drojdia. Am impartit aluatul in doua. la jumatate din aluat am mai adaugat 1 lingura de cacao si 1 lingura de lapte. Am pus sa creasca pentru 30 de minute.
Am format cate 4 cercuri din fiecare aluat si le-am impartit in cate 8 parti. Am luat un triunghi alb, l-am uns cu gem de caise si am pus peste un triunghi marou si am format cornul. Asa am procedat si cu celelalte, alternand triunghiurile albe cu cele marou :-)))).


In 30 de minute s-au copt. Cand le-am scos din cuptor le-am uns cu sirop de brad, astfel au capatat un luciu aparte si un gust placut :-)))).