Cornuri Cu Gem
Sursa Cornuri cu gem
articol scris de ginuca27 blog ginuca27.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu am folosit cantitatile la jumatate.
Ingrediente:
- 400g faina
- 75 g zahar tos
- 15 g miere
- 75 ml ulei
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 80 ml lapte caldut
- 2 oua
- ½ lgr de sare
- 2 pliculete zahar vanilinat
Pentru uns:
-1 galbenus de ou
- 50ml lapte
si 1 pliculet zahar vanilinat pentru presarat deasupra
Umplutura:
- gem de caise si afine
Ce de obicei, aluatul l-am pregatit cu ajutorul cuptorului de paine. Am intins aluatul, am taiat si am pus cate 1 lgr. de gem la baza.
Le-am rulat si le-am lasat la crescut pentru 1 ora. Apoi am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si am presarat zahar vanilinat bourbon.
Le-am copt pana s-au rumenit frumos si trebuie sa recunosc ca am mancat vreo 2 cat erau fierbinti, sunt absolut minunate.
Aici le-am acoperit cu umbreluta mea de alimente. Nu-i asa ca e frumoasa? Dar mai ales utila, impedica orice sa se atinga de cornurile mele fermecate, mai putin mainile noastre, care mai fura din cand in cand cate un corn.
Multumesc Iulia !
Aici le-am acoperit cu umbreluta mea de alimente. Nu-i asa ca e frumoasa? Dar mai ales utila, impedica orice sa se atinga de cornurile mele fermecate, mai putin mainile noastre, care mai fura din cand in cand cate un corn.
Multumesc Iulia !