contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Cu Faina W700/550 Si Frantuseasca T65 @ La Laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Faina frantuzeasca T65 m-a fascinant vazind cit de minunate si apetisante  Baguetele pe Blogurile germane, sint.
Dar din pacate incercarile mele de a prepara produse de panificatie din 100% T65, nu au fost foarte superlative.
Desi gustul este, minunat!
Acesta este o reteta conceputa si pusa in practica de mine si pare sa fie foarte gustoasa si reusita.
Mai ales ca eu iubesc retetele in care aluatul in totalitate preparat se lasa la fermrntat peste noapte.
Pentru mine aceste aluaturi sint foarte economisitoare de timp si au un rezultat, parerea mea, foarte bun.
Cantitatile mai jos poate par mari, dar eu congelez cornurile,si scot seara sau cel putin cu 2-3 ore inainte de a consuma  si astfel am mereu piine proaspata si preparata in casa.
INGREDIENTE:
- 1100g apa, rece
- 100g drojdie naturala de la frigider, NEimprospatata
- 4g drojdie uscata
- 4g SEKOWA(facultativ)
-1400g faina de griu W700/550
- 500 faina T65
- 27g sare
- 120g untura/unt
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se pun la malaxat in ordinea mai sus data.
Se malaxeaza la inceput incet pina cind ingrediente se amesteca impreuna cit de cit, dupa acecea se mareste intensitatea malaxarii pina cind aluatul  incepe sa se dezlipeasca de pe peretii recipientului.
Aluatul de piine asfel obtinut se lasa la dospit peste noapte , acoperit cu o folie de nailon, la o temp de ca 10-12°C.
A doua zii, aluatul se scoate pe masa de lucru infainata, se intinde si trage, cu ajutorul degetelor, si impacheteza.
Se lasa pe masa de lucru, acoperit la fel cu o folie de nailon si dupa ca 30-40 min. aluatul se imparte in buc de ca 90-100g.
Din aceste bucati se formeaza cornuri sau ce doriti, si se pun la dospit cu incheietura deasupra.
Cind incepe sa se observe ca volumul a crescut vizibil, cornurile se aseza pe rind pe tava de copt cu incheietura de data acasta in jos, se cresteaza si se introduc la copt la o temp. de 250°C, cu mult abur.Cind cornurile incep sa prinda culoare, se lasa restul de abur sa iasa din cuptor si tem. se reduce la 220°C.
Cornurile se lasa sa se coaca pina cind prind gradul de coacere dorit.
Cornurile ininte de coacere se pot trece prin diferite soiuri de seminte (floarea soarelui, mac, susan…) sau se pot aseza deasupra bucati de cascaval nu prea sbtiri, deoarece in cuptor se prajesc prea tare in comparate cu aluatul de cornuri.
Penteru cine incearca doresc;
Spor la preparat si savoare deplina!!!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss