contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Cu Crema De Vanilie Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru crema:
3 galbenusuri
25 g faina
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml lapte
10 g unt
40 g cicolata neagra


Reteta e preluata din blogul Gabrielei

Mod de preparare:
Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.
Aluatul se imparte in 12 bucati ,se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin lapte.Se coc la 200 °C-10 minute,apoi cu 180 °C-15-20 minute.
Crema:
Intr-o craticioara se amesteca cele 3 galbenusuri cu jumatate de cantitate din zahar(pana se topeste zaharul in totalitate).Se adauga faina putin cate putin amestecand continuu cu telul.Se adauga apoi laptele si restul de zahar si zaharul vanilat.Se pune pe foc mic amestecand continuu,pana obtineti o crema de consistenta unei smantani.Opriti focul si adaugati untul.Din crema optinuta turnati jumatate din cantitate in alt vas si amestecati cu cele 40 g de ciocolata.Dupa ce s-au copt cornurile si s-au racit se umplu cu crema.



Reteta recomandata de wwwpoko.blogspot.com