contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Branzoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mi se facu dor zilele trecute de ceva branzos... gustos... ba si pufos, pe de-asupra! M-am apucat sa improvizez cu ingredientele care nu-mi lipsesc niciodata, fiind dintre cele mai obisnuite. Rezultatul improvizatiei a constat in 12 cornuri grasune intrunind toate caracteristicile enumerate - branzoase, pufoase, gustoase, daca nu chiar delicioase! - dar, in plus, cu un mare defect: nu au avut o viata prea lunga, n-au rezistat nici doua ceasuri si au pierit de parca nu ar fi fost niciodata :P !

Ingrediente:
Aluat:
400 de grame de faina
20 grame de drojdie proaspata
60 de grame de unt topit
180-200 ml de lapte
2 galbenusuri
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
Umplutura:
100 de grame de branza de vaci, proaspata, nesarata
100 de grame de telemea
100 de grame de unt
ulei pt. uns , galbenus de ou sau ou batut pentru finisat
Preparare:
Drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 50 de ml. de lapte caldut si 2 linguri de faina. Se amesteca si se asteapta ~ 10 minute sa faca bulbuci. Galbenusurile se freaca cu sarea si se dilueaza cu restul de lapte caldut. Din faina, laptele cu galbenusuri si maiaua deja crescuta se framanta un aluat neted si nelipicios, adaugand si untul topit (dar nu fierbinte). La nevoie, se mai adauga 1-2 linguri de faina, daca aluatul e prea moale, sau dimpotriva, 10-20 ml. de lapte cald, daca e prea tare. Aluatul se infoliaza si se lasa la un loc ferit de curent sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, se prepara umplutura, omogenizand foarte bine toate ingredientele:

Aluatul crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei:

Cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 1 cm.:

Se distribuie toata umplutura deasupra aluatului:

Aluatul se ruleaza incepand dinspre latura cea mai scurta:

Se acopera cu un prosop si se lasa, la temperatura bucatariei, se se odihneasca ~ 15-20 de minute.
Dupa trecerea acestui timp, aluatul se ia din nou la maltratat cu sucitorul:

Se intinde intr-un dreptunghi aproximativ identic cu cel initial si se ruleaza la fel ca prima data:

Se acopera ruloul de aluat cu prosopul si se lasa sa se odihneasca, din nou, 15-20 de minute.
Se verifica sa fie suficient de unse planul de lucru si sucitorul, apoi se intinde aluatul, pentru ultima data.

(In cazul in care mai plesneste pe alocuri, lasand umplutura la iveala, nu e nici o nenorocire.) Se decupeaza in triunghiuri:

Se ruleaza, incepand de la baza tringhiurilor sprea varf, si se formeaza cornurile, care se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt:

Se aseaza tava intr-un loc cladut si se lasa cornurile sa creasca aproximativ 20 de minute, dupa care se ung cu galbenus sau cu ou batut:

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru primele 10 minute, dupa care temperatura se reduce la 180 de grade Celsius si se continua coacerea inca 10-15 minute. Cornurile gata sunt crescute si frumos rumenite, cu un parfum foarte imbietor:

O sectiune pufoasa, plina de branza:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com