contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Vanilate(vanillekipferl)..:)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 gr unt
-50 gr zahar
-200 gr nuca sau migdale(eu am folosit nuca de data aceasta)
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
-300 gr faina
Pentru decor:
-150 gr zahar pudra
-2 sau 3 plicuri zahar vanilat
-100 gr ciocolata+3 linguri frisca lichida.(optional).
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un vas,se presara migdalele/nucile maruntite,zaharul vanilat si zaharul.
Peste acestea se pune untul rece taiat cuburi si oul...Se amesteca bine,iar aluatul obtinut se pune la rece pentru cateva ore..
Dupa care,taiem aluatul bucati egale mici,de cca 1cm grosime...,formam din acele bucati mici ,baghete rotunde,dandu-le forma dorita...eu le-am facut sub forma de bastonase..si forma de potcoave..

Cornuletele astfel obtinute se coc intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt..la foc moderat timp de 15-20 minute...pana devin rumene pe margini..
Dupa coacere se dau prin zahar pudra amestecat cu zaharul vanilinat..(asa fierbinti)..
Le puteti lasa asa...sau sa le puneti varfurile in ciocolata topita amestecata cu frisca lichida..
Sunt delicioase,foarte aromate,....se intalnesc de fiecare data in Targurile de Craciun,si nu numai...sub denumirea de Vanillekipferl,fiind o specialitate tipic austriaca..



Articol recomandat de danasb.blogspot.com/