contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Vanilate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta aceasta o prepar din primul meu an de casatorie, adica de-acum 16 ani. Si nu doar o data pe an, ci de doua, trei ori. Chiar si-n plina vara, va rog sa ma credeti pe cuvant!
Iata dovada:

Dar, de Craciun fac cornuletele acestea crocante obligatoriu! Nu-mi imaginez cafeaua fara ele, zau ;-)
Reteta o am dintr-o carte cu fel si fel de fursecuri nemtesti aparuta in 1996, dar cartea mi-a fost imprumutata de o vecina si eu mi-am copiat aproape toate retetele intr-un caiet de-al meu.
De obicei, fac aceste cornulete cu nuca, dar le-am facut si cu migdale sau cu alune...sunt delicioase oricum!
Pentru cca 60 de bucati
Timp de preparare: cca 1 1/4h
Timp de odihnire: 1/2h
Ingrediente:
350g faina,
1 varf de cutit de praf de copt,
250g unt,
100g nuca/migdale/alune macinate,
100g zahar,
1 praf de sare,
1 ou,
100g zahar pudra,
4 pachete de zahar vanilat.
Mod de preparare:
1.Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Untul se taie solzisori si se da peste faina. Nucile macinate, zaharul, doua pliculete de zahar vanilat,

sarea si oul se pun de asemenea in castron si cu mixerul sau mana rece, se framanta intr-un aluat omogen. Se invelste aluatul in folie de aluminiu

 si se lasa sa se odihneasca in frigider cca 1/2 h.
2. Se infierbanta cuptorul la 175 de grade.
Suprafata de lucru se presara cu faina, la fel se presara si mainile si din aluat se formeaza un rol cu un diametru de cca 1 cm. Acest rol se taie in bucati de 6 cm lungime, care se vor indoi sub forma de cornulete.

3. Cornuletele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 10-15 minute. Zaharul pudra se amesteca cu cele doua plicuri de zahar vanilat ramase, prin care se vor trece cornuletele inca fierbinti.
Cu aceste cornulete vanilate si o cana cu lapte l-am asteptat pe Mos Craciun  impreuna cu soarele meu, Tudor;-)