Cornulete Umplute Cu Gem (cu Bors)
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...cornuletele astea cred ca vor fi ultimele pe care vi le arat, din categoria "de post", asta pentru ca am o multime de idei de Craciun, pe care de-abia astept sa vi le dezvalui :P
...sau, cine stie?! :)))
Ingrediente:
- 1 pahar de ulei (200 ml.)
- 1/2 pahar de bors (100-120 ml.)
- 25 g. drojdie proaspata sau o lingurita de drojdie uscata
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita esenta de vanilie sau portocale
- 500 g. faina
- gem de prune/magiun, rahat sau nuca
- coaja rasa de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors (daca e nevoie, mai adaugati putin bors)
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului.
Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine.
Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.
Intindeti apoi o foaie si taiati triunghiuri:
Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar (la baza)
Formati cornulete (rulati usor de la baza catre mijloc)
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil.
Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor:
Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat:
Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sectiune :)))
...ca sa vedeti ce fragede sint ;)
...nici nu zici ca sint de post :P
S-aveti pofta!!!