Cornulete Franz Jozef
Sursa Cornulete Franz Jozef
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am promis 3 retete de prajituri asa ca ma tin de cuvant cu scuzele de rigoare ca le postez asa tarziu :). Prima reteta este de cornulete, o am din caietul mamei mele, sunt foarte fragede si potrivit de dulci. Eu am facut portie dubla pentru ca se pastreaza foarte bine ( am zis sa am si de Anul Nou) , voi puteti injumatati cantitatile.
Ingrediente ( scriu cantitatile pentru o portie cu mentiunea ca in poze apar dublu)
280g margarina sau unt
280g faina
25g drojdie ( sau cum scrie mama "drojdie cat o nuca" :))
1 lingura zahar
2 oua
1 vf cutit sare
coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura alegeti ce doriti
in reteta originala se facea un sirop din 1 ceasca apa, 5-6 linguri de zahar si se adauga esenta de rom si 250 g nuci prajite si macinate
eu am pus nuci amestecate cu magiun de prune
si rahat
sau puteti pune nutella
Buun... din 140 g faina, 2 oua, drojdia frecata cu zaharul, sare se face un aluat destul de lipicios care se lasa la dospit 1 ora.
Din 140g faina si 280 g unt se face un bulgaras. Eu l-am impartit in 2 ca am facut portie dubla
Se ia aluatul dospit ,
se framanta putin cu faina apoi se intinde pe o planseta cu faina in foaie subtire ( cam ca patura de taietei) si deasupra se pune amestecul de faina si unt. Nu va straduiti sa-l intindeti prea bine ( e cam greu) oricum aluatul se va impatura de cateva ori.
Acum, oare cum sa explic... se imparte aluatul.. imaginar in 3 , se ia prima parte si se acopera a 2-a, apoi se ia a 3-a parte si se acopera a 2-a. Rezulta o chestie lunga care o impaturam exact ca si pe prima. Sper sa va ajute pozele.
Se intinde si se aduna ca mai sus de 4 ori , FARA PAUZA si apoi se intinde o foaie subtire care se taie triunghiuri in care se pune umplutura. Lucrati doar cu faina.
Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 10 minute.
Cand se rumenesc putin sunt gata.
Le trecem caldute prin zahar pudra si le asezam pe platou.
Va rog sa aveti grija la umplutura deoarece aluatul nu este dulce.
PP