Cornulete Fragede
Sursa Cornulete fragede
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente(pentru 2 tavi de aragaz):
-1 ou,
-100 g smantana,
-250 g margarina,
-2-3 linguri zahar pudra,
-faina cca 500 g,
-un praf de sare,
-o lingurita praf de copt,
-2-3 plicuri zahar vanilat,
-300 g rahat colorat,
-zahar pentru pudrat,
Preparare:
Margarina se lasa din timp la temperatura camerei astfel incat sa se inmoaie bine, apoi se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine o crema fina. Se adauga si se incorporeaza bine smantana apoi oul intreg.
In aceasta compozitie cremoasa se adauga faina si praful de copt cernute, putin cate putin, amestecanduse cu o lingura de lemn. In momentul in care amestecarea se ingreuneaza se rastoarna compozitia pe blatul de lucru si se framanta in continuare cu mana pana devine un aluat elastic care se prelucreaza foarte usor fara sa se rupa.
Se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 30-50 minute.
Intre timp se taie rahatul in bucatele si se incalzeste cuptorul.
Dintr-o bucata de aluat cat o portocala se intinde o foaie subtire de 3-4 mm si se trece la rularea cornuletelor. Cel mai simplu este sa decupati aluatul dupa forma unei farfurii mari, apoi il taiati ca in poza, adica in sferturi si apoi fiecare bucata de 2 ori, ceea ce inseamna ca vor iesi 12 bucati potrivite de marime.
Se aseaza o feliuta de rahat pe fiecare bucata de aluat si se ruleaza usor cu mana. Cornuletele se aseaza in tava pe care am presarat-o cu faina (sau pe hartie de copt).
Se dau la cuptor pentru 20 de min, pana cand cornuletele se rumenesc usor.
Se scot si se lasa sa se racoreasca putin dupa care se pudreaza cu zahar pudra in care am strecurat si un plic de zahar vanilat.
Cornuletele fragede sunt niste prajiturici extrem de simple, fara nici un risc de esec asa incat pot fi incercate fara probleme si de cei incepatori in acest domeniu...