Cornulete Fragede
Sursa Cornulete fragede
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente Pentru aluat: o cana si jumatate de apa, o cana de ulei, 500 grame de faina, un cub de drojdie (25 grame), doua oua, un praf de sare. Pentru ciulama (cu care se va unge aluatul): o cana de ulei, faina. Pentru umplutura: rahat sau gem.
Se amesteca apa cu uleiul, ouale si drojdia, punand un praf de sare. Apoi se incorporeaza compozitia cu faina, pana cand va rezulta un aluat. Se lasa 30 de minute sa creasca la loc ferit de curent. Aluatul se imparte in doua parti.
Fiecare parte se intinde cu sucitorul, se unge cu ciulamaua (o cana de ulei in care se pune faina pana se obtine o compozitie ca la ciulama) si se ruleaza ca in imagine. Apoi se taie bucati mici care se intind cu sucitorul, dupa care se sectioneaza pe jumatate, in diagonala, pentru a se umple cu gem sau rahat.
Cornuletele se introduc la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de circa 30 de minute.
POFTA BUNA!