Cornulete Fragede Umplute Cu Rahat
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Micute,
delicioase, sfaramicioase si tare gustoase yumi, yumi !
Timp de
pregatire: 100 minute
Ingrediente:
200g
untura
450g
faina
2
plicuri praf de copt
2
linguri de otet
8
linguri apa
Umplutura:
Rahat
taiat bucatele mici
Deasupra:
Zahar pudra
vanilat(cu seminte din pastaie)
Mod de
preparare:
Intr-o
canita stingem praful de copt cu otetul. Intr-un bol incapator, adaugam untura,
amestecul din canita, apa si faina. Omogenizam si framantam cu mana timp de
cateva minute, mai exact pana aluatul nu se mai lipeste de maini(cam 10
minute). Pornim cuptorul aragazului.
Presaram
faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-un dreptunghi. Taiem
triunghiuri, punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si rulam. Asezam
cornuletele in tava tapetata si dam la copt pentru 25-30 minute. Fierbinti, le
tavalim prin zahar pudra.
Se pot servi
imediat, dar dupa 1-2 zile sant atat de fragede ca se topesc in gura…
Pofta buna!