Cornulete Fragede Cu Rahat Sau "copii Infasati"
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
M-a pocnit o pofta de cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti... si se topesc in gura. Fenomenal de bune!
Am facut astazi, am gustat unul asa caldut... nepudrat... ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune!
Reteta am gasit-o in vechea carte de bucate din care am facut si Pilaf de pui de altadat' . Asa ca va poftesc sa va hodiniti olecutica, sa va trageti sufletul si sa va opriti din forfota urbana, sa va indulciti cu un pufos cornulet cu rahat si-o cana cu lapte. Si-apoi sa purcedem iarasi la drum. Vorba ceea: "iarna-i grea, omatu-i mare...."
- 250 gr untura
- 250 gr smantana
- 1 ou
- 1 plic de drojdie uscata, sau drojdie proaspata cat o nuca
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- rahat taiat bucatele
- zahar pudra pentru pudrat
Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.
Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea prea, nici foarte-foarte... subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam... copii infasati :)).
Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute... vreo 10. Scoatem tava si tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.
Pofta buna!