Cornulete Fragede Cu Nuca De Cocos
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
pt aluat
1 kg faina
300ml lapte
200ml ulei
3 oua
6 linguri zahar
25g drojdie
1 plic praf de copt
coaja la doua lamai
esenta de rom
cacao
1 plic zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
pt sirop:
se fierbe:
1 1/2 cana zahar
1/3 cana apa
200g nuca cocos, nuca
se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina
se lasa 10 minute la crescut
faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat
se imparte in trei, o treime se framanta cu cacao si esenta de rom, restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi se lasa la crescut o ora si jumatate
dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt bile, se suprapune o bila neagra peste un alba, se intinde o foaie rotunda subtire de 3 mm si se modeleaza cornulete
se lasa 20 minute la crescut in tava apoi se coc in cuptorul incinsa bine
cornuletele caldute se dau prin sirop apoi prin nuca cocos