Cornulete Foarte Fine
Sursa Cornulete foarte fine
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cele mai fine cornulete din lume! Multumesc pentru reteta doamnei Rica, scumpa mea vecina!
Ingrediente:
300 de grame de faina "000"
200 de grame de unt
200 de grame de smantana
un praf de sare
rahat sau dulceata
Preparare:
Puneti faina intr-un castron, iar la mijloc untul taiat in bucatele, samantana si un praf de sare (un varf de cutit). Amestecati cu mana pana cand formati un aluat, pe care il lasati, in folie alimentara la frigider, peste noapte.
A doua zi, cand doriti sa pregatiti, presarati faina pe blatul de lucru si intindeti o foaie de 0,5 cm.
Taiati ca in imaginea de mai sus, puneti rahatul pe partea mai lata si rotiti, astfel incat sa formati cornuletele.
Atentie! Din acest aluat rupeti jumatate, iar cealalta jumatate o lasati la frigider, pana cand ii vine randul.
Se coc la 180 de grame pana cand se rumenesc. 10-15 minute, depinde de cuptor. Puteti sa le tavaliti, cand sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat. Daca nu le vreti foarte dulci, presarati cand se racesc putin zahar.
Sunt cele mai fine cornulete din lume! Se formeaza straturi, straturi.
Pofta buna!